Ga naar de inhoud

Onafhankelijkheid en alles zelf willen doen is een beschermings tactiek

Veel mensen zijn door pijn uit het verleden onafhankelijk geworden, willen graag alles zelf doen en hebben moeite met hulp vragen.

Steun niet kunnen accepteren kan een reactie zijn van een trauma uit het verleden. Niemand nodig hebben is een overlevingsstrategie geworden.

Je hoopt hiermee jezelf te kunnen beschermen tegen verdriet, ellende, misbruik, teleurstelling, verraad en verwaarlozing.

Je kan gemerkt hebben dat bepaalde mensen, altijd alleen maar namen, zonder te geven en kregen ze niet meer wat ze wilde, dan bleef jij alleen achter. De lessen uit het verleden, de leugens

en het verraad, hebben jou laten zien dat je mensen niet kan vertrouwen. Door de beschermingsstrategieen en overlevingstechniek doe jij je best jezelf te beschermen tegen verdriet en teleurstelling. De enige die je vertrouwt ben jezelf, totale onafhankelijkheid geeft je die veiligheid

Helaas vertrouw je niemand. Besef dat wat je uitstraalt je terugkrijgt, dus als je geen vertrouwen uitstraalt, krijg je ook wantrouwen terugHopen is vertrouwen, maar vertrouwen is zo ontzettend kwetsbaar.

Hoe onafhankelijk je ook bent, dit is absoluut niet wie je van nature bent en wilt zijn. Die onafhankelijkheid is een masker, een masker om jezelf te beschermen. Niemand zal jouw pijn, verdriet, eenzaamheid, teleurstelling en ingedeukte hart zien. Jouw hart zit inmiddels goed verborgen, niemand zal meer de mogelijkheid krijgen jouw hart in te deuken. Het is eigenlijk een stenen hart geworden, er kan geen pijn en verdriet meer in maar ook geen liefde doordat je je hart hermetisch hebt afgesloten.

scott-webb-_AD13bc7y_s-unsplash

Contact