Ga naar de inhoud

(Epigenetisch) Trauma

Trauma wordt onbewust van generatie op generatie doorgegeven. Kinderen worden daardoor veel te snel gelabeld.

Onze maatschappij is traumatiserend, als we er niet op kunnen vertrouwen dat de informatie die wij krijgen via school, tv, radio, de socials, politiek en medische wereld ook daadwerkelijk in ons beste belang is. We mogen zelf opzoek gaan naar wat wel of niet klopt. Van kinds af aan worden we geïndoctrineerd, over hoe we moeten zijn en wat maatschappelijk verantwoord is. Het is vooral de bedoeling om blind te volgen, met de stroom mee te zwemmen en vooral niet tegen de stroom in te gaan, vooral geen eigen keuzes maken. Echter, alleen dode vissen gaan met de stroom mee. Doordat ons al vrij vroeg wordt verteld hoe we moeten zijn, wat we moeten denken en wat we wel en niet mogen, verwijderen we steeds verder van onze kern. Dit zorgt voor problemen bij kinderen en jongeren.

eel mensen lijden chronisch pijn, fysiek of mentaal. De oorzaak is vaak dat ze zichzelf niet meer durven te zijn. Door de programmeringen hoe ze zouden moeten zijn, weten ze niet meer wie ze zijn, doordat ze belemmerende overtuigingen betreffende henzelf zijn gaan geloven. Zolang ze zich blijven aanpassen, doen wat anderen ons opleggen, in deze disfunctionele maatschappij, zullen zij, zich niet beter gaan voelen en zal er ook niets veranderen. De kinderen worden hier de dupe van.

Het begint bij jou! JIJ hebt altijd een keuze en een verantwoordelijkheid, naar jezelf en naar je kinderen toe. Jij bent een voorbeeld voor je kinderen, geef  het goede voorbeeld, door bij jezelf te blijven en bewust te kiezen, door te doen wat resoneert met jou. Elke keuze die jij maakt heeft invloed. Iedereen heeft het recht om zich gezien, gehoord en zich begrepen te voelen.
Bij afwijkend gedrag wordt er naar het kind gewezen. Op jonge leeftijd wordt het kind al “bestempeld” van niet goed genoeg, minder zijn. Logisch dat ze dan dwars gedrag gaan vertonen, ze voelen zich niet gezien, niet gehoord en niet begrepen. Als het kind toch altijd wordt afgerekend, waarom zou hij/zij het dan proberen?

De problemen van kinderen worden bijna altijd bij de ouders gecreëerd.

Zorg dat jij als ouder in verbinding bent met jezelf, zodat je ook verbinding met anderen kunt blijven maken.
Blijf bij jezelf en doe wat goed voelt voor jou ❤ ❤

Stuur een berichtje via het contactformulier in.

scott-webb-_AD13bc7y_s-unsplash

Contact