Ga naar de inhoud

Depressie en eenzaamheid

20!! jaar lang kampte ik met depressie en eenzaamheid. Heel lang heb ik dit niet durven te vertellen omdat het onveilig voelde om me zo kwetsbaar op te stellen. Soms ging het een beetje beter maar jaren heb ik mezelf van mezelf, mijn gezin en van vrienden geïsoleerd, niet uit onwil maar onmacht.

Ik kon toen gewoon niet meer, mijn energie was weg..
*het lukt me niet meer om aan de verwachtingen te voldoen.
*het lukte me niet meer om op verjaardagsfeestjes te verschijnen
*het lukte me niet meer om de beste versie van mezelf te laten zien
*het lukte me niet meer koste om iedere keer een happy maskertje op te plakken en te doen alsof het goed ging met me
*Het doek was echt gevallen, de energie was echt op.

Ik was op, kon niet meer aan verwachtingen voldoen, moe om iedere dag weer obstakels uit de weg te werken, uitgeblust om mijn gedrag te verantwoorden en opgebrand om me iedere dag weer aan de maatschappelijke grens.

Volgens de diagnose zou ik bij mijn depressie ook nog ADHD hebben.

Ik liep compleet vast. Ik was extreem verdrietig en voelde me niet goed genoeg, zoals ik was en had het gevoel dat ik mijn gezin niet kon geven wat ze nodig hebben.
De pillen die ik slikte, werkte niet afdoende, ik voldeed niet, ik ging over grenzen heen en voelde me verdrietig, moe en lusteloos.
Zelf dacht ik toen dat ADHD bij mij puur was dat ik druk was, aanwezig, onzorgvuldig en chaotisch.

Omdat het mij toen niet meer lukte, gelukkig te zijn en mijn leven in balans te krijgen, ging ik op zoek naar de oorzaak achter mijn lijden.

Ik kon hier namelijk niet mee leren leven!!

Ik was niet alleen maar druk en onhandelbaar. Ik wist dat ik ook ergens creatief, inventief, sprankelend, sociaal, intuïtief en emotioneel mens kon zijn. Maar toen eventjes niet meer.

Door de enorme prikkels die ik iedere dag liet binnenkomen, deze nog niet kon filteren was er kortsluiting ontstaan waardoor ik me niet meer staande kon houden, niet meer aan de verwachting kon voldoen en waardoor mijn lijf compleet uitviel.

Ik ging opzoek naar een manier om van mijn depressie en eenzaamheid af te komen.

Ik kwam heel wat hobbels en kuilen tegen in mijn zoektocht naar geluk. Door de oorzaak van mijn lijden aan te pakken lukte het me om steeds meer energie te krijgen en van al mijn pijnen, fysiek en mentaal af te komen.

Ik hoop voor jou dat je eerder bij iemand aan de bel trekt als jij je eenzaam voelt, depressief of de balans in je leven even kwijt bent.

Je hoeft hier niet mee te leren leven. Ik weet nu dat je binnen 8 weken van jouw fysieke of mentale lijden af kan komen.

Van slachtofferschap naar eigenaarschap … jij kan ook weer de regie terugpakken. Dat verdien JIJ!

Ik kan nu doen wat ik het liefste doe, dat is anderen verder helpen. Anderen verder helpen, zodat zij niet zo lang hoeven te lijden, zoals ik heb gedaan.

www.energyboost.nu

#depression #adhd #hsp #chronicpain #loneliness #burnout #ptss #yourlive #inspiration #youmatter #takebackcontrolofyourlife
scott-webb-_AD13bc7y_s-unsplash

Contact